Over Mediplan

Mediplan staat voor kwaliteit. Wij vinden het belangrijk dat we samen kijken naar de best mogelijke zorg voor jullie gezin.
Wij zijn werkzaam in de regio Zuid-Oost Brabant.

Wij werken intensief samen met verloskundigen en ziekenhuizen in onze regio. Deze samenwerking vinden wij belangrijk om snel te kunnen schakelen op momenten dat de situatie hierom vraagt. Daardoor bieden wij de best mogelijke zorg bij al onze kraamgezinnen.
Ook in bijzondere situaties zoals een meerlingzwangerschap of bijvoorbeeld psychische problematiek binnen het gezin bieden wij de best passende zorg.

Onze kwaliteit zie je niet alleen terug op de werkvloer maar ook in de zorg voor onze kraamverzorgenden. Als wij goed voor hen zorgen, zorgen zij goed voor jullie.
Tevreden medewerkers, tevreden cliënten, dat is waar wij voor staan.  Wij bieden onze kraamverzorgenden de mogelijkheid om solistisch of in duo te werken. Bij het werken in duo hebben de kraamverzorgenden een vaste collega waarmee zij de zorg in kraamgezinnen verlenen. Doordat een duo altijd samenwerkt zijn zij goed op elkaar ingespeeld.

Fusie met Zorgmed Kraamzorg

We zijn een kleinschalig bureau voor kraamzorg in de regio Zuidoost-Brabant en sinds 1984 houden we ons intensief bezig met cliëntgerichte en flexibele kraamzorg. Om dit ook in de toekomst waar te kunnen blijven maken, is het soms nodig keuzes te maken. Dit betekent dat we ervoor kiezen om vanaf 1 januari 2024 niet langer als losstaande kraamzorgorganisatie werkzaam te zijn in Zuidoost-Brabant, maar te fuseren met onze zusterorganisatie Zorgmed Kraamzorg. Kraamverzorgenden van Mediplan zullen als team Mediplan vooral werkzaam blijven in hun eigen werkregio. Kraamverzorgenden van Zorgmed zullen eveneens zoveel mogelijk in hun huidige werkgebied werkzaam blijven. Daar waar nodig en mogelijk zullen team Mediplan en team Zorgmed elkaar helpen om zodoende continuïteit van kraamzorg voor alle cliënten zoveel mogelijk te waarborgen.

Kwaliteitskeurmerk

Mediplan heeft een ISO certificaat wat staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg. Verder zijn wij een erkend leerbedrijf via SBB, hierdoor hebben wij de mogelijkheid om enthousiaste nieuwe mensen op te leiden tot kraamverzorgende.

Onze kraamverzorgenden zijn in het bezit van een landelijk erkend diploma kraamverzorgenden en geregistreerd bij Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ).
Daarnaast bezitten zij ook diverse andere diploma’s en/of certificaten die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de kraamverzorgenden, denk hierbij aan:

 • Eerste hulp bij (kinder) ongelukken, EHB(K)O
 • Acute verloskunde
 • Vroegsignalering

 

Ons werkgebied

Ons werkgebied

In de afbeelding zie je een overzicht van het werkgebied van Mediplan. Woon je buiten dit gebied, dan is de kans groot dat je toch kraamzorg van Mediplan kunt krijgen.
Neem hiervoor contact met ons op.

 1. Boekel
 2. Laarbeek
 3. Gemert
 4. Nuenen
 5. Helmond
 6. Deurne
 7. Geldrop
 8. Someren
 9. Asten
 10. Heeze en Leende
 11. Cranendonk

Kraamzorg moet je gewoon goed regelen

Flexibel

Flexibele, cliëntgerichte zorg

Beste zorg

100% gecertificeerde kraamverzorgenden

Klantvriendelijk

Hoge cijfers klanttevredenheid