Aanvullende diensten

Aanvullende diensten

Kraamzorg

Bevallingsassistentie

Bij een thuisbevalling (en bij verschillende ziekenhuizen in onze regio) zal de kraamverzorgende bij je bevalling de verloskundige assisteren. De verloskundige zal ons laten weten wanneer de kraamverzorgende mag komen. Na de bevalling zal de kraamverzorgende minimaal 2 uur blijven om jou en je baby te verzorgen.

Verlengde of Uitgestelde kraamzorg

Wanneer jij en je baby langer dan 10 dagen in het ziekenhuis moeten verblijven, heb je vanuit de basisverzekering geen recht meer op kraamzorg. Er zijn verzekeringen die in hun aanvullende pakketten een vergoeding voor uitgestelde kraamzorg of nazorg pasgeborene aanbieden. Informeer hiernaar bij je verzekering of neem contact op met ons.

BabyBalance

Per augustus 2022 hebben we een samenwerking met BabyBalance.  In de meer dan tien jaar van haar bestaan, is BabyBalance dé aanbieder geworden van digitale voorlichting en instructie over zwangerschaps- en babyzorg in Nederland (e-Health). De video’s geven antwoord op allerlei vragen over de zorg voor je baby. Ze zijn waardevolle aanvulling op wat de verloskundige en kraamverzorgende je zullen vertellen. Handig ook om de vragen die ze mogelijk oproepen, direct met hen te bespreken.

Vanaf nu kunnen al onze klanten een account aanmaken. Dat doe je gemakkelijk op de site van BabyBalance

Mocht je vragen hebben, dan kun je het beste terecht bij Babybalance. Bespreek onduidelijkheden met je intaker of kraamverzorgende!

Dunstan Babytaal

Je baby huilt. Wat nu? Onze kraamverzorgenden hebben kennis van Dunstan babytaal. Zij leren jou het gehuil van je baby herkennen.

De manier waarop je baby je iets laat weten, is door te huilen. Maar niet alle huilgeluiden betekenen hetzelfde. Priscilla Dunstan ontdekte bij haar zoontje dat hij met vijf verschillende huilgeluiden iets anders probeerde duidelijk te maken. In later onderzoek is inderdaad gebleken dat kinderen op vijf manieren huilen.

Onze kraamverzorgenden zijn hierin geschoold en kunnen jou helpen om ze alle vijf te herkennen. Zo krijg je inzicht in wat je pasgeborene nodig heeft. Priscilla Dunstan ontdekte de volgende vijf geluiden:

  • Neh: je baby heeft honger.
  • Owh: je baby is moe.
  • Eair: je baby heeft last van darmkrampjes.
  • Heh: je baby voelt zich oncomfortabel. Meestal vanwege een volle luier, maar ook te koud of te warm of een ongemakkelijke houding zijn oorzaken.
  • Eh: je baby moet een boertje laten.

Psychische klachten

Ben je zwanger en heb jij of een ander gezinslid psychische klachten? Wij kunnen je gespecialiseerde ondersteuning bieden.

De komst van een baby is fijn, maar vaak ook impactvol. Veel vrouwen voelen zich daarom tijdens of na hun zwangerschap onzeker, somber of depressief. Wij hebben een kraamcoach die je op zo’n moment kan helpen. In een of meerdere coachende gesprekken achterhaalt de kraamcoach samen met jou waar de gevoelens vandaan komen en hoe je ze kunt aanpakken. Ze helpt je graag om jezelf weer in balans te voelen. Fijn om te weten is dat het eerste gesprek gratis is.

Advies lactatiekundige

Soms ervaar je problemen bij het geven van borstvoeding. Onze lactatiekundige kan je helpen. Zij geeft je persoonlijke hulp bij alles wat met borstvoeding te maken heeft.

Al onze kraamverzorgenden hebben kennis van borstvoeding. Zij kunnen je vaak goed op weg helpen. Ook als je moeite hebt met het geven van borstvoeding, kunnen we je helpen. Daarvoor hebben we een geschoolde lactatiekundige. Zij is een opgeleide borstvoedingsspecialist en kan je dus deskundig advies geven. Ze komt bij je thuis langs in de kraamweek (link) om al je vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld aanlegproblemen, het weigeren van de fles of over kolven.

Kraamzorg moet je gewoon goed regelen

Flexibel

Flexibele, cliëntgerichte zorg

Beste zorg

100% gecertificeerde kraamverzorgenden

Klantvriendelijk

Hoge cijfers klanttevredenheid