Werkzaamheden

Kraamzorg

Wij willen er alles aan doen om je kraamtijd, die in het leven van jonge ouders heel belangrijk is, onvergetelijk te maken. Daarom hebben we ervaren, gediplomeerde kraamverzorgenden die hun vak verstaan en daadwerkelijk zorg op maat geven, door te kijken wat er nodig is in jullie gezin.

De kraamverzorgende helpt je op weg door in de kraamperiode een aantal taken van je over te nemen en je te begeleiden, zodat je zowel lichamelijk als geestelijk kan herstellen. De kraamverzorgende geeft de juiste (medische) verzorging aan jou en je baby.

De kraamverzorgende geeft informatie over de gezondheid, die van belang is voor jouw gezin. Zij leert vaardigheden aan en geeft bijvoorbeeld adviezen over (borst- en/of kunst) voeding, voorlichting over hygiëne, slaap-/waakritme van je baby, huilgedrag en troosten, meeroken, veiligheid in huis, vitamine K, naar buiten gaan en het vervoer van je baby.

De kraamverzorgende heeft in de eerste levensdagen van de baby een belangrijke rol voor het herkennen van risicosignalen. Naast de verzorging observeert de kraamverzorgende, zij signaleert medische of psychosociale risico’s en handelt indien nodig of schakelt een medische professional in. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met de ouders. De kraamverzorgende signaleert of meldt afwijkende gezondheidsproblemen van moeder en/of baby bij de verloskundige of de huisarts en rapporteert aan de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Met het signaleren en rapporteren van eventuele gezondheidsrisico’s verleent de kraamverzorgende preventieve zorg.

In de periode dat de kraamverzorgende aanwezig is, voert zij een aantal huishoudelijke taken uit. Het betreft noodzakelijke taken om de hygiëne rond jou en je baby te waarborgen. De taken zijn noodzakelijk in verband met veiligheid en preventie. Daarnaast voert de kraamverzorgende huishoudelijke taken uit die bijdragen aan het doel jou op weg te helpen of fysiek te ontlasten als dat medisch of psychosociaal noodzakelijk is. Ook je partner en eventuele andere broertjes/zusjes zullen hierbij betrokken worden en de nodige aandacht krijgen.

Tijdens je zwangerschap ontvang je van ons het zorgplan.  Je kraamverzorgende zal hierin alle controles, bijzonderheden en tips noteren.

Onze kraamverzorgenden bieden zorg aan het gezin op een manier zoals ze dat zelf ook prettig zouden vinden. Die snel kunnen wisselen in verschillende situaties, en die, als ze na 8 dagen de deur achter zich dichttrekken, tevreden zijn, omdat jij het vertrouwen hebt dat je goed voor je baby kunt zorgen.

Mediplan biedt je de beste persoonlijke kraamzorg met de hoogste kwaliteitseisen.

Flexibel

Flexibele, cliëntgerichte zorg

Beste zorg

100% gecertificeerde kraamverzorgenden

Klantvriendelijk

Hoge cijfers klanttevredenheid