Werkzaamheden

Werkzaamheden

Kraamzorg

Wij willen er alles aan doen om je kraamtijd, een belangrijk moment in jullie leven, onvergetelijk te maken. Mediplan bied zorg op maat en kijkt samen met jullie wat er nodig is om een goede start te maken. Tijdens je zwangerschap ontvang je van ons het zorgplan. Je kraamverzorgende zal hierin alle controles, bijzonderheden en tips noteren.

De kraamverzorgende helpt je op weg door in de kraamperiode een aantal taken van je over te nemen en je te begeleiden, zodat je zowel lichamelijk als geestelijk kan herstellen. De kraamverzorgende geeft de juiste (medische) verzorging aan jou en je baby.

De kraamverzorgende geeft informatie over de gezondheid, die van belang is voor jouw gezin. Zij leert vaardigheden aan en geeft bijvoorbeeld adviezen over (borst- en/of kunst) voeding, voorlichting over hygiëne, slaap-/waakritme van je baby, huilgedrag en troosten, meeroken, veiligheid in huis, vitamine K, naar buiten gaan en het vervoer van je baby. Ook je partner en eventuele andere broertjes/zusjes worden betrokken tijdens de zorg.

De kraamverzorgende heeft in de eerste levensdagen van de baby een belangrijke rol voor het herkennen van risicosignalen. Naast de verzorging observeert de kraamverzorgende, zij signaleert medische of psychosociale risico’s en handelt indien nodig of schakelt een medische professional in. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met de ouders. De kraamverzorgende signaleert of meldt afwijkende gezondheidsproblemen van moeder en/of baby bij de verloskundige of de huisarts en rapporteert aan de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Met het signaleren en rapporteren van eventuele gezondheidsrisico’s verleent de kraamverzorgende preventieve zorg.

In de periode dat de kraamverzorgende aanwezig is, voert zij een aantal huishoudelijke taken uit. Het betreft noodzakelijke taken om de hygiëne rond jou en je baby te waarborgen. De taken zijn noodzakelijk in verband met veiligheid en preventie.

Aan het eind van de kraamweek hebben jullie voldoende handvaten gekregen om zelfstandig en zelfverzekerd voor jullie kindje te kunnen zorgen.

Kraamzorg moet je gewoon goed regelen

Flexibel

Flexibele, cliëntgerichte zorg

Beste zorg

100% gecertificeerde kraamverzorgenden

Klantvriendelijk

Hoge cijfers klanttevredenheid