COVID-19

COVID-19

Extra

In februari 2023 heeft het RIVM geadviseerd om de geldende maatregelen met betrekking tot COVID-19 te laten vervallen. De Covid-19 maatregelen zijn nu dezelfde als de maatregelen voor de normale luchtweginfecties. Daarom komen ook de specifieke COVID-19 maatregelen voor zorgmedewerkers met betrekking op test- en isolatieadvies te vervallen.

Conclusie:

  • Bij een gezin bekend met covid-19 of klachten van Covid-19 hoef je geen beschermende maatregelen meer te nemen. Alleen als je zelf onderliggende gezondheidsproblematiek hebt of je huisgenoten, wordt er aangeraden een mondneusmasker type II te dragen.
  • Als je zelf klachten van Covid-19 hebt (je hoeft niet meer te testen), geen koorts hebt en je bent in staat om te werken, dan is het verstandig het gezin te beschermen door een mondneusmasker type II te dragen.

Het algemene advies bij luchtwegklachten van de zorgmedewerker is:

Omdat de maatregelen komen te vervallen zullen de COVID-19 pagina’s van de website van het KCKZ en BO-geboortezorg op 1 april worden verwijderd. De vaccinatieronde in het voorjaar is afgelast en over de vaccinatieronde voor het najaar wordt later besloten.

 

Kraamzorg moet je gewoon goed regelen

Flexibel

Flexibele, cliëntgerichte zorg

Beste zorg

100% gecertificeerde kraamverzorgenden

Klantvriendelijk

Hoge cijfers klanttevredenheid