Dunstan babytaal

Dunstan babytaal

Extra

Alle baby’s huilen, dat is hun communicatie middel. Ze kunnen nog niet zeggen wat er aan de hand is. Dus als ze ergens last van hebben, of iets nodig hebben, gaan ze huilen. Als ouder/verzorger wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen. Dunstan Babytaal is hier uitermate geschikt voor.

Priscilla Dunstan, een Australische moeder met een absoluut gehoor heeft ontdekt dat alle pasgeboren baby’s vijf geluiden maken gebaseerd op reflexen waarmee ze aangeven of ze honger hebben, moe zijn, een boertje moeten laten, darmkrampjes hebben of ongemak hebben aan de huid (een vieze luier, te warm, te koud). Met een goede uitleg van de verschillen tussen deze geluiden en met voorbeelden van baby’s die deze geluiden maken kan iedereen de geluiden leren herkennen en direct weten wat de baby nodig heeft

Wanneer je baby honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan het zuigreflex geluid toe voegt ontstaat het ‘woord’ voor honger, Neh. De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou.

Heeft hij honger, is hij moe, of zit er misschien een boertje dwars. Jouw baby vertelt het, nu moet jij alleen nog leren hem te verstaan!

De onze kraamverzorgenden zijn bekend met de Dunstan Babytaal en kunnen je tijdens de kraamtijd helpen de babygeluiden te leren herkennen.

Meer informatie over de Dunstan Babytaal vind je op www.babytaal.nl

 

 

Kraamzorg moet je gewoon goed regelen

Flexibel

Flexibele, cliëntgerichte zorg

Beste zorg

100% gecertificeerde kraamverzorgenden

Klantvriendelijk

Hoge cijfers klanttevredenheid