Dunstan babytaal

Extra

Alle baby’s huilen, dat is hun communicatie middel. Ze kunnen nog niet zeggen wat er aan de hand is. Dus als ze ergens last van hebben, of iets nodig hebben, gaan ze huilen. Als ouder/verzorger wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk iets aan doen. Dunstan Babytaal is hier uitermate geschikt voor.

Priscilla Dunstan, een Australische moeder met een absoluut gehoor heeft ontdekt dat alle pasgeboren baby’s vijf geluiden maken gebaseerd op reflexen waarmee ze aangeven of ze honger hebben, moe zijn, een boertje moeten laten, darmkrampjes hebben of ongemak hebben aan de huid (een vieze luier, te warm, te koud). Met een goede uitleg van de verschillen tussen deze geluiden en met voorbeelden van baby’s die deze geluiden maken kan iedereen de geluiden leren herkennen en direct weten wat de baby nodig heeft

Wanneer je baby honger heeft zal hij gaan zuigen. Wanneer hij aan het zuigreflex geluid toe voegt ontstaat het ‘woord’ voor honger, Neh. De tong beweegt van boven naar beneden en veroorzaakt de N-klank. Dit zijn de eerste pogingen tot communicatie van je baby, nog voordat het echt tot huilen komt. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft niet verder te huilen om zijn behoefte duidelijk te maken. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou.

Heeft hij honger, is hij moe, of zit er misschien een boertje dwars. Jouw baby vertelt het, nu moet jij alleen nog leren hem te verstaan!

Tijdens de Dunstan Babytaal cursus hoor je meer over Pricilla Dunstan en deze methode. Je krijgt uitleg over de verschillende huiltjes. We horen hoe ze klinken en oefenen in het herkennen. We bespreken het babydagboek (hiermee leer je het natuurlijke ritme van je kindje kennen)
Ook als je baby al geboren is, kan deze cursus erg nuttig zijn. Je baby laat tot ongeveer 5 maanden na geboorte deze huiltjes horen, daarna doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby.
De cursus duurt 1 avond en vindt plaats in Liessel. De kosten zijn € 25,00 per stel. De cursus start om 20:00 uur en zal rond 21:30uur eindigen.

Bij interesse of vragen graag mailen naar b.dunstanbabytaal@hotmail.com

Bianca van Lieshout,  Dunstan babytaal trainer.

Mediplan biedt je de beste persoonlijke kraamzorg met de hoogste kwaliteitseisen.

Flexibel

Flexibele, cliëntgerichte zorg

Beste zorg

100% gecertificeerde kraamverzorgenden

Klantvriendelijk

Hoge cijfers klanttevredenheid