Aantal uren

Aantal uren

Kraamzorg

Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt, is afhankelijk van jouw situatie. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw wensen en omstandigheden en zal er worden gekeken hoeveel uren kraamzorg er worden ingezet. Er kunnen omstandigheden zijn in de kraamweek waardoor meer, maar ook minder uren zorg wordt geïndiceerd.  Bijvoorbeeld als jij of je kindje langer in het ziekenhuis moeten blijven of als het voeden nog niet goed verloopt. Je verloskundige en kraamverzorgende overleggen dit in de kraamweek met jou. Zo krijg je kraamzorg op maat.

Vanuit de basisverzekering worden alle zorguren vergoed. Wel kan het zijn dat je een wettelijke eigen bijdrage moet betalen. Deze bijdrage is per 1 januari 2024 € 5,10 per uur en wordt door de meeste zorgverzekeringen zelf bij jou gedeclareerd. Bij de overige zorgverzekeringen zullen wij de eigen bijdrage in rekening brengen.

In je zorgpolis kun je zien of deze kosten vergoed worden. Kijk ook of andere kosten, zoals een poliklinische bevalling en uitgestelde/verlengde kraamzorg vergoed worden. Deze zitten namelijk niet in je basisverzekering. Bij vragen hierover kun je het best contact opnemen met je eigen zorgverzekering/verzekeringsagent of klik hier voor een overzicht.

Kraamzorg moet je gewoon goed regelen

Flexibel

Flexibele, cliëntgerichte zorg

Beste zorg

100% gecertificeerde kraamverzorgenden

Klantvriendelijk

Hoge cijfers klanttevredenheid